ArticolSeo.info
Tipuri de implanturi dentare si necesitatea aditiei osoase
Conform specialistilor CabinetStomatologicSector2.ro, exista mai multe tipuri de implanturi dentare, iar succesul proceduri este conditionat de alegerea corecta a implantului pentru fiecare caz clinic in parte, avand in vedere scopul procedurii si starea tesuturilor parodontale ale pacientilor
Un implant dentar poate fi descris ca si un material aloplastic dar biocompatibil integrat in tesutul osos maxilar sau mandibular pentru inlocuirea dintilor naturali extrasi sau pierduti de pe arcadele dentar.
Conform specialistilor CabinetStomatologicSector2.ro, exista mai multe tipuri de implanturi dentare, iar succesul proceduri este conditionat de alegerea corecta a implantului pentru fiecare caz clinic in parte, avand in vedere scopul procedurii si starea tesuturilor parodontale ale pacientilor. In unele cazuri poate fi necesara si procedura de aditie osoasa.
Necesitatea unui implant dentar in Bucuresti si situatiile in care aditia osoasa este imperios necesara
Inserarea unui implant dentar este necesara atunci cand unul sau mai multi dinti sau au fost extrasi sau au cazut pur si simplu de pe arcada dentara. Asadar, situatiile care conduc la procedura de extractie masea sau la extractia unui dinte sunt si cele care implica necesitatea inserarii unui implant dentar.
Implanturile dentare pot avea diferite forme. Exista implanturi dentare sub forma de radacina, utilizate foarte frecvent pentru ca acestea confera o stabilitate ridicata la inserare si datorita biomimetismului de care dau dovada. Implanturile dentare se aseamana la forma cu un surub si imita forma dintelui si realizeaza distributia eficienta a fortelor ocluzale.
Pe de alta parte, implanturile de tip lama sau placa sunt folosite cand osul maxilarului este prea ingust pentru alte tipuri de implanturi, iar cele transosoase combina tipologia implanturilor endoosoase si subpericostale, insa sunt si mai rare pentru ca necesita anestezie generala si spitalizare.
Implant dentar | Extractie masea | CabinetStomatologicSector2.ro
In unele cazuri, inainte de inserarea unui implant dentar poate fi nevoie de aditie osoasa. Aditia osoasa reprezinta necesitatea inserarii unei cantitati suficiente de os pentru a asigura integrarea implantului. Aditia osoasa presupune ridicarea gingiei pentru expunerea osului maxilar, amplasarea materialului de aditie in locul respectiv si aplicarea unei membrane in acest sens.
In plus, aditia osoasa este necesara mai ales in cazul pacientilor care sufera de parodontoza, una din cele mai des raspandite afectiuni gingivale. Materialul folosit poate fi preluat direct de la pacient, dar si de la animale pentru a avea o structura identica. Dupa aditia osoasa, medicul specialist va sutura tesutul gingival si dupa cateva luni va putea fi posibila inserarea unui implant dentar.
Complicatiile aparute in cazul aditiei osoase, dar si in cazul inserarii unui implant dentar sunt foarte rare, insa posibile. Fumatul si alimentatia joaca un rol foarte important in ceea ce priveste reusita acestor interventii.