ArticolSeo.info
Somnul bebelusului la 0-3 si 3-6 luni
Un nou-nascut doarme dupa cum este necesar, rareori in timpul orelor convenabile pentru parintii sai. La nastere, el nu face nicio diferenta intre zi si noapte
Somnul bebelusului este o mare preocupare pentru noii parinti. Cum sa faci copilul sa doarma? Doarme prea mult sau insuficient? Deoarece fiecare copil este unic, raspunsurile la aceste intrebari vor varia de la copil la copil.
- Somnul intre 0 si 3 luni
Un nou-nascut doarme dupa cum este necesar, rareori in timpul orelor convenabile pentru parintii sai. La nastere, el nu face nicio diferenta intre zi si noapte. Intr-adevar, ceasul sau biologic, care regleaza perioadele de veghe si somn, nu este inca ajustat.
Nou-nascutul doarme de obicei in perioade de 2 pana la 4 ore, si mai degraba aproximativ 2 ore daca este alaptat. Nu trebuie trezit un copil sanatos pentru a-l hrani. Cu toate acestea, daca bebelusul are o problema de sanatate sau o afectiune medicala specifica, trebuie urmate recomandarile personalului medical.
- Care este cea mai buna pozitie de somn pentru un bebelus?
Pozitia pe spate este singura care este recomandata pentru a culca copilul in siguranta. Aceasta pozitie ajuta la prevenirea sindromului de moarte subita a sugarului. Cand copilul se rostogoleste pe burta (de obicei in jurul varstei de 6 luni), riscul este mult mai mic si nu este nevoie sa fie fortat sa doarma pe spate.
- Cate ore de somn sunt necesare pentru un bebelus intre 0 si 3 luni?
De obicei, un nou-nascut doarme intre 14 si 18 ore pe zi. De la varsta de 1 pana la 3 luni, doarme aproximativ 14 pana la 17 ore pe zi si poate sta treaz 2 sau 3 ore la rand. La aceasta varsta, perioada de veghe este de obicei mai lunga la sfarsitul zilei, intre orele 17:00 si 22:00.
- Somnul intre 3 si 6 luni
Intrucat acum cantareste cel putin 5 kg, are suficiente rezerve de energie pentru a astepta intre hraniri. Cu toate acestea, la aceasta varsta, unii bebelusi mai trebuie sa bea noaptea si acest lucru este destul de normal.
De la aceasta varsta, bebelusul se simte si el mai increzator. Se poate linisti, de exemplu sugand degetul mare intre 2 mese. In plus, ceasul corpului sau incepe sa se adapteze la o perioada de 24 de ore.