ArticolSeo.info
Rolul dimensionarii caloriferelor si calcularea corecta a puterii acestora
Dimensionarea caloriferelor si efectuarea corecta a calculelor
Dimensionarea modelelor de calorifere ieftine pentru o instalatie de incalzie reprezinta un criteriu important, desi o ecuatie cu multe variabile ce trebuie efectuata cu atentie pentru a obtine confortul necesar cu o cheltuiala cat mai mica.
Fiecare factor care influenteaza cumparatorii in alegerea caloriferelor potrivite din oferta eCalorifere.ro conteaza, de la volumul incaperii, coeficientul de corectie si cel tehnic, pana la dimensionarea aestora. O supradimensionare a caloriferelor poate genera cheltuieli suplimentare si inutile in fiecare luna, in timp ce subdimensionarea genereaza suprasolicitarea centralei termice si reducerea duratei de viata a acestora.
Dimensionarea caloriferelor si efectuarea corecta a calculelor
Rolul dimensionarii caloriferelor este acela de a obtine necesarul termic pentru incalzirea camerelor in mod corect, de aceea este necesara efectuarea unui calcul in functie de suprafata camerei si de coeficientul termic, dat de volumul de aer ce necesita incalzit si de dimensiunea si numarul ferestrelor. Astfel se va stabili dimensiunea potrivita a caloriferelor.
Pentru a obtine confortul termic corect, este necesar ca radiatoarele din aluminiu, otel sau fonta sa aiba suprafata potrivita pentru a incalzi camera, fara a suprasolicita centrala. De asemenea, sunt importanti factorii suplimentari precum materialul din care este fabricat caloriferul, temperatura apei din circuit, astfel ca totalul de caldura de un calorifer este dat de suprafata radianta adaptata la nevoile utilizatorului.
Dimensionarea caloriferelor este legata si de restul elementelor din instalatia termica, ceea ce inseamna ca dimensionarea corecta a caloriferelor in functie de centrala aleasa rezulta intr-un consum de combustibil moderat, respectiv facturi mici la incalzire.
Calorifere ieftine | radiatoare din aluminiu | eCalorifere.ro
De aceea, utilizatorii trebuie sa cunoasca puterea centralei ce se doreste a fi instalata, astfel incat aceasta sa fie suficienta pentru suprafata ce trebuie incalzita. Se va face produsul intre suprafata camerelor, inaltimilor, precum si coeficientul caloric ( gradul de izolare al casei si suprafata ferestrelor) si coeficientul de corectie (indicele de transformare a puterii din calorii in W).
Eficienta instalatiei termice este data de elementele componente, nu numai de centrala si de calorifere, dar este important ca proprietarii sa fie atenti si la tipul de tevi ce conduc agentul termic si termostatele ce pun in functiune intregul sistem.