ArticolSeo.info
Remedii casnice pentru combaterea acneei
Remediile la domiciliu pentru combaterea acneei pot fi o alternativa sau o completare la tratamentele estetice traditionale
Remediile la domiciliu pentru combaterea acneei pot fi o alternativa sau o completare la tratamentele estetice traditionale. Exista o mare varietate de remedii casnice pentru combaterea acneei, in care sunt combinate ingrediente gasite in orice casa.
Aloe vera, mierea, bicarbonatul de sodiu, dietele cu continut scazut de grasimi si chiar exercitiile fizice sunt printre numeroasele alternative. De asemenea, remediile la domiciliu pentru combaterea acneei au avantajul de a fi mai ieftine si mai usor de aplicat, comparativ cu tratamentele clinice traditionale.
Remedii casnice
- Aloe vera
Planta Aloe Vera este utilizata pe scara larga in industria cosmetica. Gelul obtinut din pulpa frunzelor sale este adesea adaugat la cremele si lotiunile pentru piele, precum si la sapunuri, sampoane si alte produse de ingrijire personala.
Pentru aplicarea acesteia se ia o frunza de aloe vera, se indeparteaza coaja frunzei si se foloseste gelul care se aplica direct pe zona afectata. Este foarte important ca pielea sa fie curata.
- Miere
Dintre diversele beneficii ale mierii, este de mentionat faptul ca are proprietati antiseptice si antibacteriene, motiv pentru care este considerata potrivita pentru tratarea infectiilor. Mierea se poate aplica singura, direct pe cosuri; se lasa pe fata cat mai mult timp.
- Bicarbonat de sodiu
Se considera ca are proprietati antiseptice si antiinflamatorii. In special, poate ajuta la combaterea cosurilor folosindu-l ca cataplasma.
Se recomanda o lingura mare (10 grame) de bicarbonat de sodiu care se amesteca cu suficienta apa pentru a obtine un amestec omogen si pastos. Acesta trebuie aplicat pe partile afectate cu acnee si lasat timp de 10 minute. Apoi se indeparteaza si pielea se spala bine, cu sapun neutru si apa rece.
- Scortisoara
Studiile au descoperit ca scortisoara poate inhiba cresterea tulpinilor asociate cu dezvoltarea acneei: Propionibacterium acnes, Staphylococcus epidermidis si Staphylococcus aureus.
Scortisoara poate fi folosita singura sau combinata cu miere, in proportie de 2 linguri de miere si 1 lingurita de scortisoara. Impreuna formeaza o pasta, care se aplica pe fata timp de 10 pana la 15 minute.
- Ulei de arbore de ceai
Acesta este unul dintre asa-numitele uleiuri esentiale, care are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, motiv pentru care poate fi folosit in tratamentul acneei. Este necesar sa se dilueze: 1 parte de ulei in 9 parti de apa. Exista si optiunea de a-l aplica pe un tampon de bumbac si pune pe zona afectata.