ArticolSeo.info
Tindem sa subestimam cat de mult contribuie mentinerea echilibrului la succesul si productivitatea vietii. Luati exemplul unui atlet olimpic. Pentru a obtine rezultate optime, el / ea trebuie sa se antreneze pentru competitie in cel mai eficient si productiv mod posibil, deoarece marja de eroare intr-un eveniment sportiv este mica. Ati putea castiga sau pierde intr-un eveniment olimpic la distanta de o miime de secunda. Nu este o sansa pe care ati vrea sa o incercati.
In timpul pregatirii, atletul trebuie sa aiba disciplina si sa mentina o rutina care include un echilibrul adecvat al somnului, alimentatiei si exercitiilor fizice. El trebuie, de asemenea, sa se pregateasca psihologic pentru a se asigura de mentalitatea si atitudinea necesara. Atitudinea si mentalitatea sunt atat de importante incat pot face diferenta intre castig si pierdere. Daca oricare dintre aceste componente lipseste sau este in afara echilibrului, atletul nu va functiona la parametrii maximi.
Asa este si cu viata la maxim. Nu trebuie sa aderam la regimul strict pe care l-ar avea un sportiv olimpic, dar pentru a functiona in cel mai bun mod, trebuie sa ne echilibram cu grija din punct de vedere fizic, mental si spiritual. Focalizarea prea mult pe oricare dintre fatete duce la probleme de sanatate in zona neglijata. De exemplu, daca ati face prea multe exercitii fizice si nu va-ti odihni si hrani corespunzator, va veti imbolnavii. Daca cititi sau aveti o munca mentala disproportionata, corpul ar fi lipsit lipsi de o circulatie adecvata. Daca va petreceti o cantitate enorma de timp meditand sau relaxandu-va, undele creierului incetinesc si va lipsesc de agilitatea mentala.
Cum putem mentine echilibrul in viata noastra?
Invatati cat de multa odihna, hrana si exercitiu trebuie sa faceti ca organismul functioneze in cel mai bun mod. Exista multe carti si site-uri care ofera sfaturi utile in ceea ce priveste dieta si exercitiile fizice. Decideti ce functioneaza cel mai bine si implementati-l in rutina zilnica.
Pastrati-va mintea agera si in forma. Incercati sa aflati o noua informatie in fiecare zi, chiar daca este vorba de conversatia cu sotul / sotia si copiii la masa de seara.
Ramaneti conectat cu familia si prietenii. La sfarsitul zilei impartasiti cu sotul / sotia si copiii cum a fost ziua voastra. Traim vieti agitate, dar nu ar trebui sa fim prea ocupati sa incercam cel putin un apel telefonic catre un parinte, un frate sau un prieten, in timpul zilei.
Faceti ceva spontan. Viata noastra poate fi uneori prea monotona, deci este o idee buna sa faceti ceva neobisnuit din cand in cand. In timpul pranzului, intr-o zi mergeti la o pedichiura sau la un masaj. In weekend mergeti la un concert (rock, opera sau simfonie).
Faceti-va timp pentru voi. In fiecare seara, faceti-va timp sa va relaxati. Faceti o baie calda si relaxanta, cititi din cartea pe care ati inceput-o sau ascultati muzica linistitoare.
In concluzie putem invata cu totii cum sa ne echilibram rutinele zilnice, ca sa putem functiona la niveluri optime.