ArticolSeo.info
Cele mai frecvente greseli la interviu
Atunci cand o persoana candideaza la un post intr-o companie, este esential sa aiba o tinuta vestimentara potrivita. Indiferent de companie, codul vestimentar este acelasi – formal
Exista cateva greseli frecvente pe care un candidat le poate face la un interviu pentru un job. Din pacate este foarte simplu sa faca aceste greseli fara a realiza. Se intampla din cauza emotiilor, a nepregatirii anterioare sau a neatentiei.
Ce greseli la interviu au intalnit angajatorii
Atunci cand o persoana candideaza la un post intr-o companie, este esential sa aiba o tinuta vestimentara potrivita. Indiferent de companie, codul vestimentar este acelasi – formal. Adeseori, imaginea pe care candidatii o afiseaza in fata intervievatorului este gresita din cauza tinutei vestimentare care nu transmite profesionalism.
Cu totii stiu ca primele impresii sunt foarte importante la un loc de munca, insa putini inteleg ca aceasta parere este formata inainte de a incepe interviul propriu-zis. Intarzierea la interviu sugereaza abilitati slabe de gestionare a timpului si lipsa de respect pentru companie, chiar si pentru angajator. Candidatul trebuie sa ajunga la firma respectiva cu 5-10 minute mai devreme.
In general, bauturile se servesc inaintea interviului. Este neprofesionist din partea candidatului sa intre cu o sticla de apa sau suc in sala de interviu. El ar trebui sa se concentreze pentru a face o impresie buna, sa raspunda la intrebari si sa mentina contactul vizual cu angajatorul. A lua o bautura in fata distrage atentia. De asemenea, daca bauturile nu sunt servite in sala de interviu sunt eliminate riscurile unui accident – varsarea cafelei pe birou, patarea hainelor candidatului sau chiar a intervievatorului.
Printre cele mai frecvente greseli la interviu se numara utilizarea mobilului. Inainte de a ajunge la interviu, candidatul trebuie sa isi seteze telefonul pe modul „Nu deranjati”. Mesajele in timpul interviului nu sunt doar nepoliticoase si perturbatoare, dar reprezinta si un mesaj clar catre intervievator ca obtinerea locului de munca nu este prioritatea candidatului. Din aceleasi motive acesta nu trebuie sa raspunda la apeluri in timpul interviului. Pentru a rezista tentatiei utilizarii telefonului, acesta trebuie lasat in geanta inca de la intrarea in sala.
O alta greseala din partea candidatului este sa nu cunoasca detalii despre companiei. Acesta trebuie sa se informeze cu privire la istoric, locatii, departamente sau misiunea firmei. Toate informatiile de care candidatul are nevoie pot fi gasite cu usurinta in sectiunea „despre noi” de pe site-ul oficial al firmei.