ArticolSeo.info
Ce se intampla in a 3-a luna de sarcina?
Embrionul devine fat dupa 10 saptamani. Are o lungime de 21 pana la 40 mm. Degetele de la maini si picioare sunt prelungite
In a 3-a luna de sarcina, viitoarea mamica se apropie de finalul primului trimestru de sarcina. Embrionul devine fat atunci cand gravida este insarcinata in 3 luni. Cordonul ombilical leaga fatul de placenta si de peretele uterin. Organele sexuale externe incep, de asemenea, sa se dezvolte.
Ce se intampla in saptamanile 9 si 10?
Embrionul devine fat dupa 10 saptamani. Are o lungime de 21 pana la 40 mm. Degetele de la maini si picioare sunt prelungite. Cordonul ombilical leaga abdomenul fatului de placenta.
Placenta este atasata de peretele uterului si absoarbe nutrientii din sange. Cordonul transporta substante nutritive si oxigen la fat si transporta deseurile de la fat.
Ce se intampla in timpul saptamanilor 11 si 12?
- Fatul este acum masurat din partea de sus a capului pana la fese. Aceasta se numeste lungimea cranio-caudala.
- Fatul are o lungime cranio-caudala de 6 pana la 7,5 cm.
- Degetele de la maini si picioare nu mai sunt conectate prin membrane.
- Oasele incep sa se intareasca.
- Pielea si unghiile incep sa creasca.
Modificarile cauzate de hormoni fac ca organele sexuale externe, de sex feminin sau masculin, sa inceapa sa apara. Fatul incepe sa faca miscari spontane.
- Rinichii incep sa produca urina.
- Apar primele glande sudoripare.
- Pleoapele sunt lipite.
Care sunt simptomele sarcinii in a 3-a luna?
Multe dintre simptomele sarcinii din primele 2 luni continua si uneori se inrautatesc in a 3-a luna. Mai ales greata. Sanii continua sa creasca si sa se schimbe. Zona din jurul mamelonului, areola, poate deveni mai mare si mai intunecata. Daca gravida este predispusa la acnee, acum este posibil sa aiba eruptii.
Probabil ca nu va lua prea mult in greutate in primele 3 luni de sarcina, de obicei aproximativ 2 kilograme. Daca persoana este supraponderala sau subponderala, rata de crestere in greutate poate fi diferita. Trebuie sa discute cu asistenta sau medicul despre mentinerea unei greutati sanatoase pe tot parcursul sarcinii.