ArticolSeo.info
Cauti un tratament pentru boala parodontala de care suferi?
Cum se trateaza parodontoza in clinica stomatologica in sector 2?
Una din cele mai cunoscute de temut afectiuni ale dintilor si gingiilor, parodontoza, este acum tratabila si poate fi oprita prin tratamente de specialitate efectuate in clinica stomatologica in sector 2. Parodontoza sau parodontopatia este o inflamare a tesuturilor care sustin dintii, si anume a gingiei si a osului de sub gingie. Afectiunea apare de regula ca o forma usoara, denumita gingivita si este cauzata de placa bacteriana care nu este indepartata prin periajul zilnic si care se transforma in tartru ce trebuie inlaturat prin detartraj.
Daca nu este indepartata, placa bacteriana formeaza un strat pe dinti si pe gingii care provoaca aparitia parodontozei. Tartrul afecteaza gingiile si osul care sustine dintii, gingiile incep sase retraga si capata o culoare violacee, permitand patrunderea bacteriilor in zonele de sub gingie. Parodontoza este o afectiune cu care organismul lupta prin toate mijloacele pentru a preveni necroza sau moartea osului ce sustine dintii.
Cum se trateaza parodontoza in clinica stomatologica in sector 2?
Tratarea parodontozei la timp previne necesitatea purtarii unei proteze dentare in sector 2 sau necesitatea inserarii unui implant dentar. Din studiile facute rezulta ca peste 80% din populatie este afectata de o forma sau alta a bolii parodontale. Aceste probleme incep sa devina evidente in jurul varstei de 35-45 de ani iar daca sunt ignorate, sansele de pastrare a dintilor se reduc semnificativ. Cauzele parodontozei includ o igiena orala precara, amanarea vizitei la medicul dentist si sesizarea cu intarziere a semnelor aparitiei unei boli parodontale.
Proteze dentare in sector 2 | clinica stomatologica in sector 2 | Elveto-Dent.ro
Potrivit Elveto-dent.ro, primele si principalele semne ce trebuie luate in considerare includ sangerarea gingiilor si schimbarea culorii acestora, precum si retractia gingivala care poate fi usor de observat. Spatiile intre dinti incep sa apara ca si urmare a retractiei gingivale, iar fumatul este un factor ce mentine inflamatia si ingreuneaza vindecarea afectiunii.
In cazul in care parodontoza este intr-un stadiu incipient, atunci specialistii pot propune cateva sedinte de igienizare. Daca inflamatia a patruns intre dinte si gingie, medicul va indeparta tesutul osos de sub gingie prin intermediul chiuretajului in camp deschis, o manopera care nu este deloc dureroasa si este efectuata sub anestezie. In cazul in care apare mobiltatea dentara, cand dintii incep sa se miste, atunci osul este serios afectat si medicii specialisti trebuie sa ia in calcul alte metode de tratament.