ArticolSeo.info
Dupa o perioada indelungata de gandire, dupa mai multe informatii citite in legatura cu acest subiect, dupa evaluarea avantajelor oferite de implanturile dentare numeroase sunt persoanele care decid ca a venit vremea sa isi inlocuiasca dintii lipsa optand pentru aceasta metoda. Implantologia dentara reprezinta o tehnica extrem de eficienta care le permite persoanelor care si-au pierdut unul sau mai multi dinti sa isi recapete zambetul dar si facilitatea de a mesteca orice tip de aliment. Insa, un nor de indoiala persista in cazul unora: este un tip de interventie cu o rata de reusita ridicata? Raspunsul la aceasta intrebare este Da.
Procedura legata de implantologia dentara
Inainte de interventia propriu-zisa este nevoie de o anumita pregatire. Dupa o prima intalnire cu medicul stomatolog, pacientul trebuie sa se asigure de faptul ca aplica cu minutiozitate sfaturile medicului stomatolog si ale chirurgului dentist pentru a fi pregatit in mod adecvat in ziua operatiei. Implantul dentar reprezinta o tehnica indolora de aproximativ 1-2 ore, sub anestezie locala si antibiotice. In perioada de convalescenta pacientului i se recomanda sa consume alimente moi, supe, cel putin doua saptamani dupa interventie. Minim 3-8 saptamani dupa interventie se va evita consumul de alimente tari.
Se recomanda in egala masura evitarea zonei la caldura si administrarea de aspirina (sau orice alt medicament destinat subtierii sangelui care ar putea intarzia procesul de cicatrizare).
O rata excelenta de reusita
In general, rata de reusita a implantelor dentare este de 97%. Insa aceste rezultate excelente nu sunt, evident, obtinute prin magie. Se ajung la aceste rezultate respectand indicatiile necesare celor trei luni de vindecare, timp in care proteza nu este complet fixata.
Deoarece pot aparea unele complicatii in urma inseratii implantelor dentare, din pacate este imposibil sa obtii o rata de reusita 100%. De notat este faptul ca persoanele care fumeaza rata de reusita nu este atat de ridicata insa va fi superioara procentului de 90%.
Respectarea instructiunilor in perioada de convalescenta este cruciala. Insa, dincolo de implicarea pacientului mai sunt si alti factori care pot influenta reusita operatiei:
-sanatatea bucala a pacientului inaintea procedurii;
– varsta pacientului;
– experienta specialistului;